In de roerige jaren 70, in 1973 om precies te zijn, doet Romaldo wat hij al zolang voor ogen had. Hij richt het Azienda Agricola Romaldo Greco op. Dit mooie wijnhuis staat in Seclì, een klein dorpje in het hart van het schiereiland Salento. De wijnmakerij beslaat een gebied van ongeveer 15 hectare op vier verschillende landgoederen, bij Valentini, Murrone, Conte Grande en Renda. De bodem heeft een gemiddelde structuur, neigend naar klei.

Helene’s selectie van Romaldo Greco:

Het wijnhuis Romaldo Greco

De filosofie van dit nieuwerwetse wijnbedrijf is om zowel traditie als innovatie te benadrukken. Zij doet dit door de huidige druivensoorten te verbeteren en optimaliseren. Dat gebeurt op het land maar ook op ‘kantoor’ door resultaten te delen en interpreteren. Bij Romaldo Greco hebben ze een unieke manier gevonden om eeuwenoude landbouwtraditie van dit land op een eigentijdse manier te vertolken.

De omgeving perfecto

Deze omgeving biedt de ideaalste omstandigheden voor wijnbouw want het profiteert van de warme Middellandse Zee en de zilte lucht die het land conditioneert. De aangename bries die over het land gaat, zorgt ervoor dat het niet te warm wordt, want hier in de hak van de laars van Italië kunnen de temperaturen flink oplopen. Als het heeft geregend zorgt de wind ervoor dat de planten niet lang nat blijven. Perfecto!

Het beste van nieuw en oud gevangen in een fles

Maar de wijnen van Azienda Agricola Romaldo Greco zijn echt niet alleen het resultaat van de briljante plek. Natuurlijk locatie is belangrijk maar de insteek van Romaldo Greco is waar alles betekenis krijgt. Romaldo’s zoon Antongiulio en zijn toegewijde, bedreven team hebben een niveau bereikt dat niet, of nog niet, is ontdekt in de grote wijnwereld. Het talent en de deskundigheid dat hier wordt gestopt in wijnbereiding zorgt voor een modern assortiment vooruitstrevende wijnen die sfeer en karakter uitstralen. Het beste van nieuw en oud, gevangen in een fles. Dit talentvolle bedrijf ontsnapt aan de aandacht van de grotere producenten over de hele wereld. Aan Wijn van Heléne is het gelukkig niet ontsnapt en daarom is een aantal van de heerlijke wijnen van Romaldo Greco hier in de webshop verkrijgbaar.

Dit is leuk!

Romaldo Greco gebruikt thermische chromo-inkt op de etiketten. Dit betekent dat ze beginnen te gloeien wanneer de wijn de optimale serveertemperatuur bereikt heeft. Het logo van de fles blijft kleurloos en straalt alleen bij de juiste temperatuur. Hoe leuk is dat?

 

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!