Wie wil nou niet weten wat de beste wijn onder 7,50 is?

We worden tegenwoordig overspoeld met talentenshows en lijsten. Zo ook op het gebied van wijn. Er zijn wijnalmanakken, wijnprijzen en wijnmedailles te winnen. Er zijn websites en boeken die ons allemaal willen vertellen wat de beste keus is. De beste keuze wat betreft rood, wat betreft wit en alles er tussenin.  In alle prijsklassen zijn er prijzen en certificaten te verkrijgen. Zodat er voor iedere wijn iets te winnen valt. Want wie wil nou niet weten welke de beste wijn onder de 7,50 is?

beste wijn onder 7,50 - Wijn webshop & Wijnadvies van Helène beste wijn onder 7,50 - Wijn webshop & Wijnadvies van Helène

Wat vindt Helène de beste wijn onder 7,50?

Ik heb veel kwaliteitswijnen van onder de 7,50 in mijn assortiment. Wat maakt een wijn de beste in haar soort? Lastig. Ik kijk naar lengte, eigenheid, toegankelijkheid en sensatie in combinatie met de prijs. Ik vind ook de manier waarop de wijn wordt gemaakt belangrijk. Passie, liefde voor de natuur en vakmanschap proef je echt terug in een wijn. Op basis van deze criteria wordt de lijst langzaam kleiner en kleiner. Tot een select groepje het podium nadert. Deze groep, in de race voor beste wijn onder 7,50, belicht ik voor jou. Dit keer in de spotlight Ciù Ciù Oris. In mijn webshop voor 7 euro.

Highlight! Ciù Ciù Oris

Ciù Ciù bevindt zich in de heuvels van Offida, Italie. In november 2015 bezocht ik de makers en dit wijndomein om hun wijnen te proeven en hun verhaal te ontdekken. Het klimaat is er heerlijk. De Adriatische zee verschaft de wijnmakers hier een zeer bijzonder microklimaat. Ciù Ciù houdt van bijzondere, natuurlijke smaken van traditionele regionale druivenrassen, maar zij gebruiken ook de onverslaanbare klassiekers. Door de combinatie van klimatologische omstandigheden, verschillende stijlen druivenrassen en de filosofie van de wijnmaker maakt Ciù Ciù zeer verrassende wijnen in alle prijscategorieën.

Ciù Ciù Oris is een blend van eigenwijze inheemse druivenrassen. Geurend naar witte bloesem en citrus met een aantrekkelijke mineraliteit. Prettig prikkelende zuurtjes, strak en fris. Geweldige volle en frisse wijn met brede culinaire inzetbaarheid. Ciù Ciù Oris is wat mij betreft mijn beste wijn onder de 7,50!

Ciu-Ciu-Oris-FalerioBeste wijn onder 7,50 - Wijn van Helene Webshop & Wijnadvies

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!