Cantina Castiadas wijn zit propvol met oudheid en kwaliteit. Je vindt dit bijzondere domein op Sardinië. Ik ben altijd op zoek naar unieke, smaakvolle wijnen van speciale terroirs en was erg blij toen ik Cantina Castiadas wijn tegenkwam. Het is het eerste wijnhuis uit Sardinië dat in mijn webshop te verkrijgen is.

Cantina Castiadas wijn geschiedenis

Sarrabus, de subregio van Zuid-Oost-Sardinië huisvest Cantina Castiadas. De Sarrabus behoort tot het grondgebied van Cagliari waar het bestuur van de Koninkrijken van Sardinië plaatsvond tussen de 9e en 15e eeuw. Wijn werd hier toen verbouwd vooral voor de belangrijkste electorale, fiscale, juridische en administratieve bestuurslieden. Je kan wel spreken over upperclass wijn. In die zin is er weinig veranderd. Sinds 1959 verzamelt de kelder van Castiadas alle druiven rond Sarrabus. Dit is mede het gevolg van de landbouwhervorming toentertijd. Het hoofddoel van die hervorming en het centrale verzamelpunt was het creëren van hoge kwaliteitswijnen. Er moest uitzonderlijke kwaliteit worden verkregen volgens de oude tradities van de wijnbouw. Hierdoor werden de wijnen beter, lekkerder en waardevoller. Vooral de Cannonau van Cantina Castiadas werd almaar beroemder en populairder.

Cantina Castiadas wijn klimaat

Sardinie heeft een eigenwijs klimaat. Men beoefent wijnbouw op gebieden met lage heuvels. De zon is er in de middagen en tijdens warme maanden zorgen klap winden voor een optimale gezondheid van de wijngaarden. Door de aanwezigheid van de zee en wind is de vorst in winters beperkt. Zelfs in de koudere maanden speelt een ideaal microklimaat op. Dat is de natuurlijke verzekeringspolis van Cantina Castiadas wijn.

Het gehele gebied rondom Cantina Castiadas is geologisch zeer oud. Het is ontstaan tijdens het Paleozoïcum. Een geweldig kenmerk van dit prachtig mooie gebied is de enorme verscheidenheid in natuur. Mocht je er ook komen, maak dan een niet te evenaren wandeling van het Sette Fratelli massief is 1023 meter hoog naar het Plateau van Cardiga. Het pad volgt beboste valleien, steile kliffen, verlate stranden, natuurlijke vijvers en kleine uiterwaarden. Vergeet dan niet een flesje Vermentino mee te nemen voor een perfecte picknick.

cantina castiadas wijn - Wijn van Helene cantina castiadas wijn - Wijn van Helene

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!