Maak kennis met Cavalchina wijn! In Helène’s zoektocht naar een echt goede Custoza stuitte zij op dit interessante wijnhuis, een verborgen parel in Italië.

Het ontstaan van Cavalchina wijn

Azienda Agricola Cavalchina ontstond in het begin van de jaren 1900 met de aankoop van de eerste wijngaarden. Later werd de kelder gebouwd en oorspronkelijk bevatte deze een distilleerderij, die in gebruik was tot 1967. In de jaren zestig vond de Piona-familie dat de witte wijnen van Custoza een betere erkenning verdienden dan alleen het etiket Soave. Vanaf 1962 waren zij de eerste producenten die hun witte wijnen van Fernanda, Trebbiano en Garganega met de naam Custoza etiketteerden en deze naam op belangrijke markten in Italië, zoals Rome en Milaan, promootten. Wijn van Helene is met recht heel trots op deze Custoza in haar aanbod.

Het wijndomein van Cavalchina

Het wijndomein Cavalchina ligt aan de zuidoostelijke grens van het Gardameer, een gebied dat sinds mensenheugenis wordt erkend als wijngebied. Deze erkenning is niet alleen gebaseerd op de kwaliteit, maar ook op de consistentie van een constante goede productie. Deze kwaliteit kan men waarborgen door de bijzondere terroir eigenschappen, voornamelijk vanwege het vermogen van de bodem om vochtig te blijven in de warme seizoenen.

De filosofie achter Cavalchina wijn

De productie van kwaliteitswijnen vereist liefde, intelligentie en geduld, in combinatie met drie essentiële factoren: land, wijnstok en wijnbouw.

De makers van Cavalchina wijn hebben vertrouwen in hun wijngaarden. Zij weten dat deze in de beste omgeving liggen. De druivenrassen worden gekozen in overeenstemming met de klimatologische omstandigheden. Ze houden de opbrengsten bewust zeer laag, waardoor ze gezonde druiven met een hoog suikergehalte kunnen produceren.

De oogst gebeurt manueel, met verschillende passages door de wijngaarden om zo de beste trossen voor Cavalchina’s wijnen te selecteren.  De rest wordt verkocht op de groothandelsmarkt. Dit verklaart waarom de hoeveelheden elk jaar verschillen, maar de hoge kwaliteit behouden blijft. Team Cavalchina kijkt we naar de toekomst, maar altijd met traditie in het achterhoofd.

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!