Een zoektocht naar de beste Italiaanse rosé. Daar ben ik al een tijd mee bezig. Eens geen Negroamaro en te veel zoetigheid. Nee ik zoek een elegante rosé wijnen met een verhaal. Vandaag onthul ik mijn top 3 van aller beste Italiaanse rosé wijnen. Uiteraard alle drie verkrijgbaar in mijn webshop.

Criteria voor de beste Italiaanse rosé

Bij het selecteren van de top 3 heb ik gekeken naar gastronomische inzetbaarheid, toegankelijkheid en de prijs-/kwaliteitsverhouding. Daarnaast mag je er vanuit gaan dat deze drie wijnen super lekker zijn en passen bij zon en goed gezelschap. Sterker nog, het wordt vanzelf een beetje gezelliger onder het genot van deze wijnen.

Nummer 3 : Ciù Ciù Marche IGP Rosato

Ciù Ciù ken je natuurlijk al. Niet? Lees jezelf dan even in over dit geweldige wijndomein in De Marken. Dat doe je hier en hier. De enige rosé van Ciù Ciù staat op nummer 3. Deze stoere blend van Montepulciano en Sangiovese staat haar mannetje. Voor bij de bbq, een antipasti plateau of zo op zichzelf. Een echte volle terraswijn, goed droog, vlezig en met lengte. Een rosé wijn voor mannen.

De beste Italiaanse rosé - Wijn van Helene Ciu_Ciu-Rosato

Nummer 2 : Valdinera “Chiaro di Luna” Langhe rosato DOC

Valdinera is een nieuw wijnhuis bij Wijn van Helene. Binnenkort mag je meer wijnen in mijn webshop verwachten van dit Piemontese wijnhuis. Net zoals Barolo wordt ook deze uitzonderlijke rosé gemaakt van 100% Nebbiolo druiven. Elegant, krachtig en fruitig tegelijkertijd. Dit is werkelijk een topper. Net een tikkie duurder dan de andere twee in deze top 3. Maar dat snap ik ook. Gastronomisch gezien is deze wijn van star quality. Wil je je gasten echt verrassen kies dan voor Valdinera. Maar wil je weten welke de aller beste Italiaanse rosé is?

Valdinera-Chiaro-di-Luna-Langhe-Rosato-DOCDe beste Italiaanse rosé - Wijn van Helene

Nummer 1 : Pescaja Flëury Rosato DOC

Beppe Pescaja maakt bijzondere wijnen op een uitzonderlijke manier. Het is een uitgesproken man met buitengewone liefde voor zijn domein Pescaja. Zijn allereerste rosé wijn is dit seizoen uitgebracht. Het is een mix van Nebbiolo, Barbera, Arneis en Freisa. Uniek voor een primeur is de diepte die in deze wijn zit. En dat voor die prijs! Een uitzonderlijke roséwijn, zoals je van Beppe gewend bent.

De beste Italiaanse rosé - Wijn van HelenePescaja-Fleury

 

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!