Mag ik met trots presenteren: Fuedo Luparello, een wijn domein met wortels in de Romeinse tijd. Diepe historie, cultuur en diepe smaken.

Fuedo Luparello - Wijn van Helène  Fuedo Luparello - Wijn van Helène

Fuedo Luparello vind je op Sicilië, in het Zuid Oosten van Italie, wijn van Helène’s favoriete wijnland. Niet dichtbij, dat besef ik, maar echt de moeite waard om eens te bezoeken. Ik kan het weten. Een aantal jaar geleden hebben mijn man en ik de Noto bezocht. Dit staat ons nog steeds helder bij, het gebied heeft veel indruk op ons gemaakt. Wijngoed Fuedo Luparello bevindt zich in een werkelijk geweldig gebied waar we door tradities, folklore en cultuur werden omhuld.
Het gebied wordt gekenmerkt door een diepgewortelde wijncultuur die je overal ziet, voelt en proeft. De klimatologische omstandigheden maken het voor wijntoeristen zowel als het uiteindelijke wijnproduct zeer comfortabel. Droog, warm en zwoel met een niet te evenaren gastronomie. Geuren en smaken smelten hier samen. Een onvergelijkbare set van bijzondere aroma’s is het resultaat. Dit maakt wijnen uit de Noto, en met name die van Fuedo Luparello, zeer populair. En terecht.
De oorsprong van deze unieke familie dateert uit de Romeinse oudheid. Zij koestert haar familienaam dus iets meer dan gebruikelijk. Dat zal je niet verbazen. De van oorsprong boeren voorouders van de hedendaagse Luparello familie trouwden ooit met een illustere, adellijke familie. Het had een heel andere kant op kunnen gaan met het ambachtelijke bedrijf. Gelukkig dankzij de nuchterheid en wijsheid van de agrarische familie volhardde zij dynastie na dynastie in het voorzetten van een nobel product, trouw aan haar oorsprong. Oefening baart kunst, gaat hier echt op. Dit getrainde wijndomein, met eeuwen kennis en kunde, laat dan ook alleen de allerbeste kwekers hun nobele druiven verzorgen. Gegarandeerd vakmanschap dus en de allerlekkerste wijnen.

Fuedo Luparello in mijn webshop

Wederom een zeer bijzonder Italiaans wijnhuis in de webshop van Wijn van Helène. Ik verkoop een Grillo, Nero D’Avola en een smeuïge Moscato. Kijk ook eens naar Italiaanse toppers Ciu Ciu en Pescaja. Trouwens wel eens van Donna Fugata gehoord?

 

Fuedo Luparello - Wijn van Helène Fuedo Luparello - Wijn van Helène

 

 

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!