Gabrielskloof is een echt familiebedrijf. De familie Anderson zwaait hier met de scepter. Ik ontmoette Catherine en John Anderson in juni tijdens een lunch van een zakenrelatie. Al snel was het serieus gezellig en besloten we meer uit dit vruchtbare gesprek te willen halen. Catherine en John nodigden mij uit voor een bezoek aan Gabrielskloof. In februari 2016 vlieg ik naar de vallei van Bot Rivier en zal ik verblijven in een cottage aan de wijnvelden met uitzicht op de Babilonstoren Berg. Als ik terug ben in Nederland zal ik nóg meer heerlijk Gabrielskloof wijn in mijn assortiment aanbieden.

Gabrielskloof ligging

Gabrielskloof zijn unieke ligging in de vallei van Bot River heeft tal van troeven: een microklimaat, koele zeebries, terroir, een enorme aanplant van zich al bewezen druivenrassen en ultramoderne installaties. Het gastenverblijf van Gabrielskloof beschikt over een eigen restaurant waar lokalen en gasten van over de hele wereld kunnen genieten van huisgemaakte wijnen en hapjes. Buiten dat is er heel erg veel plek. Werkelijk alles is hier aanwezig voor het maken van grote wijnen.

Gabrielskloof wijn

De succesvolle wijnmakers Kobie Viljoen en Barry Anderson zijn de drijvende kracht achter dit splinternieuwe Zuid Afrikaanse wijndomein Gabrielskloof. De wijnvelden en boerderij gingen pas in 2000 voor het eerst in bedrijf. In 2009 bracht Gabrielskloof haar eerste vintage wijn uit. Gabrielskloof wijn is modern met een klassieke twist. Franse klassieke druiven als Merlot, Petit Verdot en Malbec worden hier op eigen high tech wijze omgezet tot heerlijke wijn die niet moeilijk doet. Gabrielskloof wijn spreekt voor zichzelf.

Gabrielskloof The Blend

Gabrielskloof heeft in zijn korte carriere al een beroemdheid op zijn naam. Gabrielskloof The Blend. Proef absoluut deze schitterende blend van Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Malbec. Luchtig boeket van rood fruit, een vleugje kaneel en vers eikenhout. Heerlijk soepel en zacht op de tong met een subtiele karameltoets. De tannines zijn zeer elegant en verfrissend in de finale.

gabrielskloof wijn  gabrielskloof wijn  gabrielskloof wijn

Gabrielskloof wijn bestellen

Bestel jouw favoriete Gabrielskloof wijn in Wijn van Helène’s webwinkel. Wijn van Helène, specialist in Italiaanse wijn en exclusief verkoopster van Ciù Ciù wijn in Oost Nederland. Wijn van Helène heeft een fantastisch assortiment aan heerlijke wijnen uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Europa en de Nieuwe Wereld. Wijnen voor alle gelegenheden en alle prijsklasses. Wijnevenementen en ook wijnpakketten, wijncadeaus, wijnproeverijen thuis en op locatie, delicatessen en meer. Bestel veilig online wijnen van Helène!

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!