Je vindt Domaine Gayda bijna in de Pyreneeën, zuid westelijk van Carcassonne. Het dorpje heet Brugairolles en is omringd door wijnvelden. Typisch voor de Languedoc. Minder typisch zijn eigenaren Tim Ford en Anthony Record die hier hun liefde voor natuurlijke wijnbouw vieren.

Gayda wijn is biologisch en traditioneel

De mannen van Domaine Gayda hebben een passie voor de traditionele ‘cépages’. Hun doel is herkomstbeleving mee te geven aan al hun wijnen. Zij geloven dit alleen te kunnen bereiken door traditionele druivenrassen op te voeden met respect voor de natuur en milieu. Ze nemen dit erg serieus en gaan zeker niet halfslachtig te werk. Domaine Gayda is een volledig biologische wijngaard met certificering voor hun volledige Figure Libre wijnreeks. Free Style! Als zij blijven voldoen aan de noodzakelijke vereisten, volgt de rest van het assortiment vanzelf. Niks duidt erop dat zij dat niet zullen doen.

Gayda’s filosofie is de samenwerking van het terroir en hun oude wijnstokken. Die balans vind je terug in de druif. Als de druiven klaar zijn voor de wijn worden zij in 20 kilogram kratjes meegenomen naar de kelder. Koelcontainers voor transport zorgen voor optimale bescherming en perfecte staat bij aankomst.

Gayda Wijn - Wijnadvies & webshop van HelèneGayda-Figure-Libre-Freestyle-Blanc

Het proces van Gayda wijn

Aangekomen in de state of the art kelder worden de druiven met grootst mogelijke zorg behandeld. Hoewel de apparatuur de nieuwste snufjes en technologie bevat, is dit proces zeer traditioneel. Alle activiteiten worden nog steeds met de hand gedaan. Iedere batch wordt apart gevinificeerd om optimale eigenheid te garanderen. Dat proces gaat om gevoel en smaak. Dat kan een computer niet doen. Als de beleving en het verhaal van iedere wijn is vastgesteld wordt zij gerijpt op Frans eiken. Ergens tussen de 9 maanden en 2 jaar. Lees hier meer over Domaine Gayda.

Het resultaat van Gayda’s manier van wijn maken is een lage opbrengst met hoge kwaliteit. En dat spreekt mij aan!

De Geest van de Languedoc

Ik sta volledig achter alle wijnen van Domaine Gayda. Gedreven door hun zoektocht naar kwaliteit, staat het begrip van iedere afzonderlijke wijngaard en het respect voor de Languedoc voorop. Gayda wijn streeft ernaar kwaliteitswijn te zijn met de grootste zorg voor de natuurlijke omgeving en herkomst. In Gayda wijn proef ik innovatie en traditie, integriteit en excellentie.

Proef ook de “Geest van de Languedoc” in Gayda wijn en bestel een doosje in mijn webshop!

Gayda Wijn - Wijnadvies & webshop van HelèneGayda Wijn - Wijnadvies & webshop van Helène

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!