Eremo Tuscolano Frascati Superiore DOCG

1.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 klantbeoordeling)

12,90

Categorie:

Medaille- PERSWIJN Wijnconcours Italie 2019 – EERVOLLE VERMELDING

Je kent de stad Rome als het centrum van het christendom en de eeuwige stad, rijk aan de mooiste monumenten en belangrijke kunstwerken. Maar deze stad heeft ook nog een andere schat, een die minder bekend is maar wat mij betreft net zo prachtig én prettig. Wist je dat Rome de enige Europese hoofdstad is met een wijn van gecontroleerde en gegarandeerde oorsprongsbenaming (DOCG)namelijk: Frascati Superiore?! De voorstad van Frascati is een plek van ongekende schoonheid. Zowel het landschap als de prachtige 18e eeuwse villa’s daar. Het gebied heeft altijd een roeping gehad voor het produceren van wijn dankzij de buitengewone geografische locatie, het milde klimaat en de vruchtbaarheid van de vulkanische bodem. Het resultaat is een fenomenale wijn met oude wortels die in de 19e en 20e eeuw een van de bekendste en meest gewaardeerde wijnen ter wereld was.

De wijngaard

Op de wijngaarden van Azienda Agricola Valle Vermiglia wordt gewerkt met het soort passie en liefde dat alleen de mens kan geven. De wijnranken staan in het onvervalste Monte Porzio Catone, ooit de locatie van een oude necropolis. Het wijndomein, omringd met olijfgaarden, strekt zich uit over de hellingen van Monte Tuscolo. Het is de perfecte geïsoleerde plek voor het klooster, waar monniken zich zonder afleiding konden concentreren op hun goddelijke taken. Om deze wijn in zijn oude glorie te herstellen, heeft de politiek ervoor gekozen de wijn naar Monte Tuscolo, de hermitage, te vernoemen.

Smaaknotitie

De wijn is prachtig strogeel, een ongerepte kleur die vreugde uitstraalt en erom vraagt gedronken te worden. In de neus vind je geëvolueerde tonen van gedroogde vruchten, stro en amandelspijs. Met bloemenaroma, wit en tropisch fruit, gedroogde vruchten en minerale tonen. Het mondgevoel is gebalanceerd, licht geoxideerd maar over het algemeen harmonieus, dit wordt gehandhaafd door een authentieke frisheid. Een wijn met een zeer eigen, niet te vergelijken stijl.

Op zijn best met

Vleeswaren en worst, wit vlees, kaas, pasta en soepen, vis- en schaaldieren, rijst en risotto.

Druif

Bombino Bianco, Malvasia del Lazio, Malvasia di Candia, Trebbiano Giallo, Trebbiano Toscano

Jaar

2018

Land van herkomst

Italië

Soort wijn

Witte wijn

Streek

Lazio

Past goed bij

Schaal- en schelpdieren, Sushi, Visgerechten licht, Zachte korstkazen

1 beoordeling voor Eremo Tuscolano Frascati Superiore DOCG

  1. 1 out of 5

    :

    Frascati Superiore DOCG wines come from the northern end of the Colli Albani hills, just to the southeast of Rome, Italy. These dry, s 6 till, ac1 white wines are produced under Frascati’s most stringent production conditions, and represent a significant step up in quality from standard Frascati wines.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *