Montemagno ‘Nymphae’ DOC Monferrato Bianco
%
2020 | Italië, Piëmonte

Montemagno ‘Nymphae’ DOC Monferrato Bianco

De Timorasso is een onbekende druif die alleen in Piemonte voorkomt, en dan vooral in de Colli Tortonesi. De Timorasso was bijna verdwenen en verdrongen door de Cortese druif, die makkelijker te telen is en hogere opbrengsten geeft. Maar de Timorasso heeft altijd een paar fanatieke fans behouden in de streek, die na jarenlange strijd ter promotie van deze druif hebben gezorgd dat hij langzaam weer herontdekt is / wordt.

De revival van de Timorasso is het gevolg van de toegenomen interesse in eigenheid wijnen, als tegenbeweging tegen de steeds grotere hoeveelheid “eenheidsworst” van chardonnay en sauvignon die de markten overspoelen. Omdat de Timorasso zeer interessante, karakteristieke wijnen oplevert en kwaliteit steeds vaker belangrijker wordt dan kwantiteit, kon deze langzaam aan een comeback werken.

De Timorasso heeft een medium tot volle body, en een kenmerkende aromatische smaak met wit fruit en duidelijke mineraliteit. Soms ook tonen van toast en zelfs lichte rokerigheid, waardoor nog wel eens wordt gedacht dat de wijn op hout gelagerd heeft. Deze smaken komen echter van de druif zelf, de wijn wordt vrijwel altijd op inox opgevoed. Dat is te zien aan de toevoeging “Derthona” (oude naam voor Tortona) op het etiket; dit geeft aan dat de wijn alleen in rvs tanks is opgevoed.

Wijnen van de Timorasso zijn vol en krachtig en doen het erg goed bij diverse gerechten, van stevige visgerechten tot witvlees. Daar zijn kracht en karakter is het een steeds meer gewaardeerde wijn in de gastronomie, en ook in Nederland zie je de wijn langzaam maar zeker meer op de wijnkaarten van restaurants verschijnen.

12,50

Extra informatie

Druif

Timorasso

Jaar

2020

Land van herkomst

Italië

Soort wijn

Witte wijn

Past goed bij

Asperges, Kruidige groentegerechten, Wit vlees

Streek

Piëmonte

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Montemagno ‘Nymphae’ DOC Monferrato Bianco” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!