[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vaak wordt mij de vraag gesteld: ‘Wat is nou een goede, lekkere wijn?’ Dat het antwoord op die vraag afhangt van wat je erbij eet en waar jij van houdt, staat buiten kijf. Daarnaast speelt het ook mee waar je bent, hoe laat het is en natuurlijk met wie je bent! Maar wat deze vraag echt interessant en lastig maakt is het feit dat wijn een belevingsproduct is. Hetzelfde glas wijn smaakt voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk om te weten wat jij lekker vindt en waarom. Vanuit daar kun je zoeken naar wijnen waar jij van geniet. Want dan is het een goede wijn.

Ik ben altijd gek geweest op wijn en koken. Dit klinkt niet erg origineel, daar ben ik mij van bewust, maar daar ben ik juist blij mee. Ik ben blij dat wijn steeds meer mensen interesseert en boeit. De algemene kennis over wijn wordt steeds beter. Zelf had ik zo’n 15 jaar geleden de behoefte om meer over wijn te weten. Ik wilde weten welke wijn ik het beste bij hazenrug met rode wijnsaus kon serveren en welke het beste te drinken op een zomerse terrasdag met bitterballen ernaast. Ik liet mij adviseren door mensen die er verstand van zeiden te hebben. Als consument vertrouwde ik op een winkel, merk of verkoper. Maar te vaak werd ik teleurgesteld. 

Inmiddels begrijp ik dit wel. Het is ook niet makkelijk om goed advies te geven. Daarvoor dien je op de hoogte te zijn en te blijven van de ontwikkelingen in de wijnwereld. Informatie van vorig jaar is nu absoluut gedateerd. Bovendien smaakt een zelfde wijn ieder jaar anders! Dat is logisch als je bedenkt dat wijn een landbouwproduct is en zodoende afhankelijk van het klimaat en de boer. Maar ook alles daar omheen in de wijnwereld verandert steeds. Gebruik van druivenrassen, vinificatieprocessen, marketing, bestrijdingsmiddelen en trendgevoeligheid. Regels en wetgeving rondom wijnbouw en -verkoop worden continu aangescherpt en herzien. Nieuwe wijnlanden ontstaan, klassieke wijngebieden staan onder druk. Jij vraagt je vast wel eens af: ‘Waarom is een ‘even’ goede wijn uit Chili maar 5 euro en een Franse wijn gemaakt van dezelfde druiven 10 euro duurder?’ Dat, en nog veel meer, vroeg ik mij toen ook af.

Ik besloot dat ik niemand meer nodig meer wilde hebben. Ik zou vanaf nu zelf mijn wijnen uitzoeken. Onder het motto: ‘Ik weet waar ik over praat als het over wijn gaat,’ heb ik mij toen ingeschreven voor de enige officiële Vinologenopleiding in Nederland. Ik mag mij sinds een aantal jaren trots ‘Vinoloog van de Wijnacademie’ noemen. 

Op de vinologenopleiding leerde ik over wijnbouw, de regels en kenmerken van wijnlanden en districten en uiteraard het systematisch wijnen proeven. Het uitkleden, ontleden en onderzoeken van een wijn is geweldig interessant. Geen wijn is hetzelfde. Een wijn heeft zoveel te vertellen!

Mijn liefde en kennis van wijn groeiden steeds meer en bloeide uit tot wat Wijn van Helène nu is. Alle wijnen in mijn assortiment heb ik zelf geproefd, beleefd en gekeurd. De meeste van deze wijnen komen van wijnboeren die ik zelf heb bezocht.

Mijn specifieke aandacht gaat uit naar biologische wijnboeren met respect voor terroir en aandacht voor de natuur. Deze vakmensen maken lekkere en goede wijnen. Mijn zoektocht naar bijzondere en unieke wijnen gaat altijd door. Graag deel ik mijn plezier en kennis van de wijnwereld met jou.

Laat mij jou adviseren en helpen bij het zoeken naar de voor jouw beste en lekkerste wijnen!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”346″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”350″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”348″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!