Pescaja, ja! Op een wijnbeurs, begin 2015, maakte ik kennis met wijnmaker Beppe Pescaja. Dit innovatieve bedrijf met traditionele wijnbouw maakt werkelijk fantastische wijnen volgens een geheel eigen filosofie. Pescaja wijn is echt even wat anders!

Pescaja wijn?

Domein Pescaja vind je in prachtig Piemonte, in het heuvelachtige Noord-Italië. Je vindt daar Pescaja wijn op drie verschillende terroirs; Roero, Nizza en Colline Alfieri. Op deze terroirs maken zij zeven verschillende Pescaja wijnen. Alle zeven uitblinkers op eigen terrein, en alle zeven hier te bestellen.

Pescaja wijn - Wijn van Helène Pescaja wijn - Wijn van Helène

Pescaja wijn en haar filosofie

De creatieve filosofie van wijnproducent Pescaja valt uit te leggen in drie letters; SCA. De grondbeginselen van SCA zijn een historisch voortvloeisel van gezelligheid, vriendschap, verdraagzaamheid, vrede en plezier maken. En zo smaken Pescaja’s wijnen ook. De zorg voor natuur en eenvoud is de basis van Pescaja wijn. SCA, in de Italiaanse taal, zijn de beginletters van de woorden zon, hart en ziel. De zon staat voor Pescaja als synoniem voor terroir, het microklimaat, de aarde. Het hart daarentegen is de energie die de werknemers erin stoppen. Hun passie, creativiteit en de wil altijd te willen verbeteren.
De ziel van Pescaja wijn komt voort uit deze filosofie en is hier sterk in verweven. De wijnen van Pescaja zijn uniek en rijk aan karakter. Een Pescaja wijn is zeer sterk in haar eigen stijl en geen seizoen hetzelfde.

pescaja wijn pescaja wijn pescaja wijn

Pescaja wijn is meer dan dat

Pescaja is zichzeer bewust van het menselijk handelen in de wijnbouw. Machines versus natuur en productie versus kwaliteit. Pescaja zoekt naar een hoger evenwicht in het handhaven van zijn eigen beginsel SCA. Pescaja’s doel in niet alleen het produceren van goede hand gemaakte wijnen, maar vooral het steeds blijven zoeken en keuren van een vernieuwd concept van het menselijk wezen in de wijnbouw, een gedachte, een levensstijl… Als je nog meer wilt weten over Pescaja check dan hun Pescaja site.

Pescaja wijn bestellen

Bestel jouw favoriete wijn in Wijn van Helène’s webwinkel. Wijn van Helène, specialist in Italiaanse wijn en exclusief verkoopster van Ciù Ciù wijn in Oost Nederland. Wijn van Helène heeft een fantastisch assortiment aan heerlijke wijnen uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Europa en de Nieuwe Wereld. Wijnen voor alle gelegenheden en alle prijsklasses. Wijnevenementen en ook wijnpakketten, wijncadeaus, wijnproeverijen thuis en op locatie, delicatessen en meer. Bestel veilig online wijnen van Helène!

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!