Tenuta Cavalier Pepe

Maak kennis met de familie Pepe

De familie Pepe is een traditionele familie in Irpinia, die zich al generaties lang inzet voor de productie van wijnen, die in heel Italië en internationaal op de markt worden gebracht.

Ondernemer Angelo Pepe, die zijn intuïtie volgt en gedreven wordt door de liefde voor zijn land, werkte hard om het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van de familie te schrijven. Het resultaat was Tenuta Cavalier Pepe, een kelder, wijnmakerij, restaurant en bed & breakfast dat is uitgegroeid tot een centrum voor wijnproductie en toerisme van de hoogste kwaliteit.

Angelo Pepe’s vooruitziende blik werd in 1998 beloond toen de toenmalige Italiaanse president, Oscar Luigi Scalfaro, hem tot “Ridder van de Republiek” benoemde voor de waarde van zijn werk. De oudste dochter van Cavalier Pepe, Milena, is afgestudeerd in de wijnbouw en oenologie in Frankrijk en de marketing in België. Vandaag de dag leidt ze het familiebedrijf met charisma en expertise, zodat de wijnen aan de hoogste eisen voldoen.

De DOC en DOCG van IRPINIA

Dankzij de kenmerken van het terroir, zoals het klimaat en de bodem, staat Irpinia al lang bekend als wijnbouwgebied. Irpinia is de trotse thuisbasis van de eerste DOCG van Zuid-Italië, Taurasi DOCG, die in 1993 werd verheven. Deze promotie werd gevolgd door die van twee historisch belangrijke Irpijnse witte wijnen, Fiano di Avellino DOCG en Greco di Tufo DOCG. Naast de drie meest prestigieuze DOCG’s van Zuid-Italië, heeft Irpinia veel opmerkelijke DOC’s, waaronder Coda di Volpe DOC en Falanghina DOC.

Ontdek het aanbod Tenuta Cavalier Pepe wijnen in Helène’s webshop

tenuta cavalier pepe wijnen - wijn van helene - wijnwebshop - wijn online kopenGeduld en respect

Wil en passie zijn de woorden die Tenuta Cavalier Pepe het best kenmerken. Het landgoed cultiveert de wijnstokken met het grootste respect voor het natuurlijke evenwicht van het terroir. ‘Als een boer zijn leven wijdt aan de zorg voor het land, levert het landgoed de vruchten op die de natuur biedt in ruil voor geduldig en respectvol werk in de wijngaard’, aldus de familie Pepe.

Tenuta Cavalier Pepe streeft ernaar om wijnen te produceren die de unieke eigenschappen van de Irpinia-streek het best tot uitdrukking brengen. Deze unieke en herkenbare smaakkenmerken maken tal van wijn- en spijscombinaties mogelijk.

Werken en geloven

Tenuta Cavalier Pepe wordt geleid door mensen die doortastend en moedig zijn, niet bang zijn om zich in te zetten en zich open te stellen voor nieuwe horizonnen. Ze respecteren de traditie, maar ze zijn modern in hun denken en hebben bovenal het grootste respect voor de natuurlijke omgeving. “Achter elke succesvolle onderneming zit iemand die een gedurfde beslissing heeft genomen.” “Werken en geloven” is het motto van de familie Pepe en is inderdaad de bedrijfsfilosofie van Tenuta Cavalier Pepe geworden.