Welke wijn bij asperges? De kenmerkende smaak van asperges past niet zomaar bij ieder wijntje. Aan de andere kant, bij bepaalde wijnen smaken asperges nog lekkerder. Vandaag een paar simpele tips die het vergemakkelijken welke wijn bij asperges te serveren.

Welke wijn bij asperges traditioneel

Wil je op safe spelen ga dan voor een traditionele combinatie. Bereid je asperges met botersaus, ham en een gekookt eitje en zet er een klassieker als Pinot Blanc of Pinot Gris naast. Deze kanjers gaan gaan meer dan uitstekend met asperges. Dat komt mede door hun romige, elegante en zachte stijl. Net als de asperge zelf eigenlijk. Want bij wijn spijscombinaties zoek je in de basis eerst naar overeenkomsten, juist niet de verschillen tussen wijn en gerecht. Heerlijke uitzonderingen als blauwe kaas met beerenauslese even daar gelaten!
Klassieke wijn-spijs combinaties komen vaak voort uit combinaties van regionale ingrediënten, gerechten en wijnen. Dat is logisch. Tegenwoordig wordt de concurrentie echter steeds groter. Wijnmakers van buiten de regio, of zelfs aan de andere kant van de wereld, weten ook passende wijnen te maken voor bij paella, pasta en in dit geval asperges.

Welke wijn bij asperges? Wit of rood?

Vaak gaat men toch voor een witte wijn bij het witte goud. Dat is traditie maar heeft ook te maken met het feit dat bij asperges er vaak licht vlees of vis wordt geserveerd. Welke wijn bij asperges hangt ook af van de sfeer van je gerecht. Een Duits gekruid beenhammetje met gegrilde asperges omarmt een prachtige Spätburgunder. Geef je jouw gerecht een Aziatische tintje? Serveer dan een aromatische Viognier of Sauvignon Blanc die overeind blijft naast die Oriëntaalse hoofdrol. Maar kies je voor lamskoteletten dan is een Pinot Noir een fantastisch idee. Ook bepaalde Italiaanse rode wijnen zijn dan een goed alternatief. Of zelfs een hout gelagerde Bordeaux voor bij asperges met gegrilde tournedos in eigen jus. Experimenteer en ga los met mijn aspergewijnen proefdoos.

Welke wijn bij asperges - Wijn van Helène Welke wijn bij asperges - Wijn van Helene Welke wijn bij asperges - Wijn van Helène

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!