Wijn van Guerrieri, een familie die vol passie en met boeren verstand heerlijke wijnen creëert in de Marken. Vader Luca runt samen met zijn dochter Maria Giulia en zoon Alberto het omvangrijke domein. Zijzelf noemen het hun boerderij. Want boeren zijn zij, in hart en nieren. Inmiddels hebben Alberto en ik (Helène) elkaar al meerder malen ontmoet, bij elkaar thuis en op proeverijen. Op zaterdag 24 september 2022 organiseren wij samen een unieke en exclusieve proefbeleving. Mail of app mij als je interesse hebt!

Guerrieri’s wijngaarden zijn gewijd aan de volgende witte druiven: Bianchello, Verdicchio, Chardonnay, Sauvignon en Moscato; en rode druiven: Sangiovese, Montepulciano, Lacrima, Cabernet Sauvignon en Merlot. Ze gebruiken alleen druiven van eigen planten, geteeld volgens een strikte set van voorschriften om de impact op het milieu te minimaliseren. Alle activiteiten worden nauwlettend en professioneel gevolgd door hun eigen team vaste medewerkers, wiens eerste passie duurzame landbouw is. In mijn webshop kun je de wijnen van Guerrieri kopen. De witte wijnen; Celso Superiore, Guerrieri Bianco Marche en Guerrieri del Mare en de rode wijnen; Guerrieri Calileo, Guerriero Nero Marche, en de imposante Guerrieri della Terra.

De filosofie achter wijn van Guerrieri

De denkwijze van Guerrieri is als die van echte boeren, zij zijn samen de 5e en 6e generatie uit hun familie. Op hun 48 hectare wijndomein hebben elke plant en iedere boom een naam en een betekenis. Dat is om hen eraan te herinneren dat elke dag op aarde een wonder is, en dat ze dankbaar mogen zijn daar te leven. De familie Guerrieri zijn niet alleen wijnboeren, zij hebben 30 hectare olijvengaard en 120 hectare graanland , die zij stuk voor stuk zelf verzorgen, bewerken en oogsten. Daarnaast hebben zij hun eigen honing ontwikkeld, die tevens bijdraagt aan de biodiversiteit op hun landgoed. Het zijn dus simpelweg échte boeren, en zodoende zijn zij vastbesloten om te leven volgens dezelfde principes die hun werk al eeuwen beheersen.

 

 

Zo houden zij strakke controle over de gehele supply chain. Ze houden toezicht op de gehele toeleveringsketen, letterlijk vanaf het begin en alleen door de scherpe ogen van hun eigen mensen. Alleen op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat al onze producten echt zijn zoals zij ze bedoeld hebben.

Daarnaast speelt diversificatie een grote rol in het maken van wijn van Guerrieri. Zij diversifiëren de productie in een poging het volledige potentieel van hun land te weerspiegelen. De combinatie van oude landelijke wijsheid met geavanceerde wetenschap en technologie zorgt ervoor dat werknemers het hele jaar door kunnen voldoen aan de behoeften van alle landbouwgronden. Met deze aanpak kan de familie Guerrieri de risico’s verminderen die inherent zijn aan een enkele productie. Door te voldoen aan de regels voor vruchtwisseling houden ze de natuurlijke vruchtbaarheid van het landgoed in stand.

Een van de speerpunten van wijn van Guerrieri is waarde geven aan de identiteit van het terroir. Alle productie is gericht op het geven van waarde aan de prachtige inheemse Italiaanse producten. Het is een prioriteit voor de familie en al hun gepassioneerde medewerkers, om de kwaliteit van de wijn, olie en pasta op het grondgebied van Pesaro en Le Marche te laten zien. Wat mij betreft doen zij dat met verve!

 

Samenwerking en duurzaamheid

Guerrieri’s boerderij werkt op zonne-energie. Ze wonen en werken in een land dat ‘baadt’ in de zon. De zon produceert niet alleen energie voor het leven van hun planten (fotosynthese) maar ook voor alle mogelijke productieprocessen. In de zomer van 2011 is het landgoed voorzien van zonnepanelen. De opgewekte energie overtreft hun eigen energiebehoeften, en daarom wordt de overtollige energie gedistribueerd ten behoeve van andere lokale gebruikers. In 1996 heeft de familie in samenwerking met Italiaanse instanties een weerstation geïnstalleerd. Zo kunnen zij klimaatinformatie monitoren. Zij delen deze info online met alle boeren en inwoners op hun landgebied. Al meer dan 10 jaar gebruiken ze plantaardige stikstofmeststoffen samen met groene mesttechnieken. Volledig biologisch? Volgens de strenge wetten voor het predicaat nóg niet, maar in werkelijkheid zeker wel!

Zoals de familie zelf vertelt: Wij houden van ons land. We respecteren het. Wij beschouwen het als een noodzakelijk, niet-reproduceerbaar en zeer kwetsbaar. We hebben het land niet van onze voorouders geërfd. We lenen het van onze kinderen.

 

 

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!