Wijn Workshop van Helène

Een wijn workshop is de leukste, gezelligste en slimste manier om meer over wijn te leren. Iedereen mag zich inschrijven voor de onderstaande workshops Proef & Ontdek en Wijn & Spijs. De workshops vinden plaats bij jou op locatie of in Helène’s Proeflokaal in Lochem. Meestal wordt een workshop gevuld met 6 tot 12 deelnemers.

Volg je liever een workshop met een geheel eigen groep dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval kun je zelfs kiezen voor een speciaal programma zoals een workshop Wijn & Kaas of een workshop Wijn uit Italië bijvoorbeeld en kan de workshop plaatsvinden op jouw eigen locatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je contact met mij opneemt dan kunnen wij de mogelijkheden samen bespreken. Leuk als cadeau of bedrijfsuitje.

Wijn Workshop Proef & Ontdek

Het doel van deze wijn workshop is het op ongedwongen manier kennismaken met de basis van het wijnproeven. Je maakt kennis met verschillende druivenrassen en leert kleuren, geuren en smaken te benoemen. Je leert jouw voorkeur te herkennen en beschrijven. Daarnaast geef ik tips over het matchen van wijn en spijs.

De workshop Proef & Ontdek is geschikt voor iedereen die wijn drinkt. Voor beginnende wijndrinkers en voor doorgewinterde wijnfanaten die gewoon graag eens iets meer willen weten.

Wat mag je verwachten tijdens de Wijn Workshop Proef & Ontdek?

Aan de hand van een proefformulier leer je stapsgewijs de technieken van het wijnproeven.

Een kennismaking met bekende en minder bekende wijntermen.

Dat je na de cursus gemakkelijker keuzes kunt maken in het enorme wijnaanbod.

Concrete, bruikbare tips voor het matchen van wijn en spijs.

Gezellig napraten en genieten van de avond met een heerlijk glas wijn.

Algemene informatie Wijn Workshop Proef & Ontdek

De datum is nader te bepalen en in overeenstemming met alle deelnemers.

Geef je op via het contactformulier of bel Helène op 0622451312 om je plek te reserveren.

De kosten van deze workshop zijn € 35,00 per persoon. Dat is inclusief de te proeven wijnen, de hand-outs, proefformulieren en een extra glas wijn na afloop.

 

Wijn Workshop Wijn & Spijs

‘Bah, die wijn is vies’, ‘Oe die kaas is niet goed meer’, ‘De vorige keer smaakte die wijn heel anders’. Heb jij dit wel eens gedacht en je afgevraagd hoe dat kan? Waarschijnlijk had je te maken met een slechte wijn en spijs combinatie. Als je niet weet wat wel en wat niet kan, en waar dat aan ligt, dan kan het eten en/of de wijn nogal eens tegenvallen. Voor mensen die niet langer teleurgesteld willen worden, is deze workshop een uitkomst. Een leerzame en lekkere avond waar praktijk en theorie elkaar afwisselen. Het leuke is dat deze workshop voor iedereen toegankelijk is, kennis van wijn is echt niet nodig!

Wat mag je verwachten tijdens de Wijn Workshop Wijn & Spijs?

Na de cursus kun je gemakkelijker de juiste wijn bij een gerecht kiezen.

Een introductie op verschillende smaakprofielen.

Door middel van verschillende hapjes en wijnen smaakprofielen en combinaties herkennen.

Antwoord op de vraag: ‘Waarom past die ene wijn wel/niet bij dat gerecht?’

Algemene informatie Wijn Workshop Wijn & Spijs

De datum is nader te bepalen en in overeenstemming met alle deelnemers.

Geef je op via het contactformulier of bel Helène op 0622451312 om je plek te reserveren.

De kosten van deze workshop zijn € 47,50 per persoon. Dat is inclusief de te proeven wijnen, hapjes, de hand-outs, proefformulieren en een extra glas wijn na afloop.

 

Wil je je graag opgeven voor een workshop of wil je graag informatie, neem dan contact met mij op!