Wist jij het al? Wijn van Helène levert de wijnen voor Wijnfestival Lochem 2017, Lochem met Smaak!

Zaterdag 28 oktober is de 5e Lochem met Smaak in de Grote St. Gudulakerk van Lochem. Dit Lochemse Wijnfestival kiest iedere editie twee ‘kerkwijnen’ uit ter representatie van het evenement. De wijnen zijn te koop bij regionale supermarkten, slijterijen en speciale verkooppunten in de Gemeente Lochem. Ze kosten €6,95 per stuk en van iedere fles gaat 50 cent naar de restauratie van de kerk. Dit jaar mocht ik, Helène van Wijn van Helène, de kerkwijnen uitkiezen en leveren!

Wijnfestival Lochem 2017 kiest wijnen met een verhaal

Zonder twijfelen koos ik voor een witte en rode wijn van het wijndomein Ciù Ciù. Ik heb de rode Bacchus en de witte Oris speciaal voor het Wijnfestival Lochem 2017 laten bottelen inclusief een gaaf vernieuwend etiket! De Oris en Bacchus zijn betaalbaar, zeer breed gastronomisch inzetbaar en je ziet ze bijna nergens. De witte Oris en rode Bacchus komen van de biologische, duurzame wijnvelden van Ciù Ciù, mijn favoriete wijnmakers in de Italiaanse Marken. Ik ken ze persoonlijk en ben er ook geweest! Deze eigenzinnige wijngekken geloven in de natuur en streven ernaar hun passie en liefde voor hun terroir te laten terug proeven in jouw glas. Een wijndomein met een filosofie waar je je naam graag aan verbindt. Ik ben dan ook trots officiële partner en exclusief verkoopster van Ciù Ciù.

De Bacchus Piceno van Ciù Ciù is een stoere mix van Rosso Piceno, Sangiovese en Montepulciano. Een gebalanceerde blend met rijp donker fruit als pruimen en bramen. De Bacchus is een oergezellig glas rood dat mannelijkheid uitstraalt met de zwoelheid van een dame in fluwelen nachtkleding. Een wijn waar eigenlijk iedereen dol op is maar die zeker niet mag worden weggezet als allemansvriend. Hij is op zijn best met een gegrild stuk vlees en doet het ook super bij aardse smaken als champignons en truffel. Hij blijft fier overeind, welke partner je hem ook toekent. Wist je trouwens dat Forbes magazine de Ciù Ciù Bacchus heeft uitgeroepen tot een van de beste Europese wijnen onder de $20? Aloré! 

De Falerio Oris is een vrouwelijke melange van de inheemse druivensoorten Passerina, Pecorino en Trebbiano. Met de Oris gaat het Wijnfestival Lochem 2017 voor een moderne en gewaagde combi die het echte Italië vertegenwoordigt. Een frisse, vitale witte wijn met geuren van rijp steenfruit en witte bloemen. Romig en aromatisch. Oris drink je bij vis, antipasti, een satéetje of gewoon zo. Ze heeft niks nodig behalve een goed glas.

Een paar ideeën om de ‘kerkwijnen’ van Wijnfestival Lochem 2017 in te zetten

Ciù Ciù wijnen zijn breed inzetbaar in de horeca, zakelijke markt en privé bijvoorbeeld:

  1. Als cadeau voor een klant bij een aankoop
  2. In een Kerstpakket
  3. Voor bij het maandmenu
  4. Als streekproduct
  5. Als je op bezoek gaat bij de oude buren in Noord-Holland
  6. Voor het themafeestje met Italiaans buffet
  7. Voor bij de barbecue met je vrienden
  8. Als tweede open wijn op de wijnkaart
  9. Als relatiegeschenk
  10. Om iemand te bewijzen dat Lochem Smaak heeft!

Wil jij deze Italiaanse wijnen ook schenken, drinken en verkopen? Dat kan! Ik kom ze brengen op bestelling. Je hoeft me alleen maar even te bellen op 0622451312 of te mailen naar info@wijnvanhelene.nl of bestel ze in mijn webshop!

Saluté, Helène

Wijnfestival Lochem 2017 smaaknotitie | Wijn van Helène

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!