Zondag 1 mei wijnproeverij, gratis en gezellig in de zon bij Wijngoed Kranenburg

Op zondag 1 mei wijnproeverij van 14:00 uur tot 18:00 uur bent u van harte welkom op de samenwerkende wijnproeverij van Wijn van Helène, Vinox en Wijngoed Kranenburg te Vorden.

Je hebt het vast wel eens zien langskomen, of bent er geweest. Sinds 2010 zijn de wijnproeverijen van Wijn van Helène een gezellig succes. Helène Schaap, eigenaresse, wil wijn toegankelijker maken voor een groter publiek in de regio. ‘De wijnwereld is complex maar vaak minder lastig dan mensen vrezen’, vertelt ze. ‘De kunst is om het simpel te houden. Het belangrijkste is dat je weet wat jij lekker vindt.’ Helène wil mensen enthousiasmeren over wijn. Dat doet ze onder andere door middel van haar proeverijen. Die vinden altijd ergens anders plaats, met andere aankleding.

Dit keer wilde de vinoloog écht iets speciaals doen op een bijzondere locatie. Zo werd het idee geboren om een unieke samenwerking aan te gaan met Cees Oxener van Vinox wijnen en Henk Takken van het Achterhoekse Wijngoed Kranenburg.

De drie ondernemers zijn positief en gaan uit van goed weer. Op de zondag 1 mei wijnproeverij kunt u gratis komen proeven, genieten en ontdekken onder de nieuwe overkapping aan de voet van Wijngoed Kranenburg in Vorden. Een prachtige locatie makkelijk bereikbaar per fiets en te voet. Op de proeverij proeft u Zuid Franse Languedoc wijnen van Cees en Oostenrijkse en Italiaanse wijnen van Helène. Henk presenteert zijn eigen Achterhoekse wijnen. Een grote diversiteit in smaken, herkomst en prijscategorieën. Leuk om te weten is dat een groot deel van de wijnen biologisch is. Als klapper op de vuurpijl kunnen bezoekers een rondleiding door de wijngaard krijgen van Henk. Het spreekt voor zich, vindt het ondernemerstrio, dat het geheel feestelijk wordt aangekleed met bijpassende hapjes en muziek. Het is tenslotte een dagje uit. Helène, Cees en Henk benadrukken dat iedereen van harte welkom is om te komen. Opgeven is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld en kan via info@wijnvanhelene.nl

Nog even over zondag 1 mei wijnproeverij: het begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang is gratis bij Wijngoed Kranenburg aan de Kostedeweg 2 in Vorden.

Klik op onderstaande foto voor het uitnodigingsfilmpje op Wijngoed Kranenburg.

youtube

 

Met respect voor natuur en smaak

‘Op mijn website gebruik ik een aantal symbolen voor speciale keurmerken.’

d

Demeter

Afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, met strenge eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.

B

Biologisch

Van druiven geteeld volgens regels van biologische landbouw, zonder gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden.

V

Vegan

Echt veganistisch, dus gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Vegan wijnen zijn ook geklaard zonder dierlijke hulpstoffen.

Waarom Wijn van Helène?

Assortiment

Exclusief Italiaans, handpicked by Helène.

Bezorging

Binnen 48 uur bezorgd, veilig en ongebroken.

Betaling

Via iDeal, bankoverschrijving of Tikkie.

Persoonlijk advies

Want over smaak valt niet te twisten!